30 Σεπ 2017

ΠΤΩΣΗ

KARIN SLAUGHTER
Μετάφραση ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ
Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Σελ. 514, Μάιος 2017

     Στη σειρά Crime, κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες το πέμπτο βιβλίο της Κ. Σλότερ με κεντρικό ήρωα τον ειδικό πράκτορα του GBI (Πολιτειακό Γραφείο Ερευνών της Τζόρτζια) Γουίλ Τρεντ, που σας παρουσιάζω σήμερα.
     Η Φέιθ Μίτσελ, η συνεργάτης του Γ. Τρεντ, είναι μία 34χρονη πράκτορας, που ζει στην Ατλάντα, μαζί με τον έφηβο γιο της και την μόλις τεσσάρων μηνών κόρη της. Επειδή από επιλογή δεν είναι παντρεμένη, το μωρό έχει αναλάβει να προσέχει η μητέρα της Έβελιν, πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ναρκωτικών και τώρα συνταξιούχος, όσο εκείνη βρίσκεται στη δουλειά της. Το συγκεκριμένο σαββατόβραδο, η Φέιθ, για μια ακόμη φορά επιστρέφει αρκετά αργότερα από την καθορισμένη ώρα, λόγω μιας σύσκεψης που την κράτησε στο γραφείο. Προσπαθεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τη μητέρα της, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Ανησυχεί κι εκνευρίζεται. Τον εκνευρισμό της, επιτείνει η κρίση με το ζαχάρο που παρουσιάζεται. Είναι διαβητική και πρέπει να λαμβάνει κανονικά γεύματα, για να μην έχει απότομες αυξομειώσεις. Όμως η Φέιθ ανακαλύπτει ότι στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου δεν έχει τα σνακ που θα τη βοηθήσουν.
     Όταν φτάνει στο σπίτι, βλέπει «σημάδια» ότι κάτι δεν πάει καλά. Οι υποψίες της γίνονται βεβαιότητα, όταν βρίσκει ένα ματωμένο αποτύπωμα στο πόμολο της πόρτας και την κόρη της κλεισμένη αλλά ασφαλή σε μια αποθήκη στον κήπο. Καλεί ενισχύσεις, αλλά παρά τις οδηγίες, αποφασίζει να μπει στο σπίτι για να δει τι συμβαίνει. Βρίσκει έναν άντρα νεκρό στο πλυσταριό. Στο επόμενο δωμάτιο που μπαίνει «Δύο άντρες βρίσκονταν στα πόδια του κρεβατιού. Ο ένας ήταν πεσμένος στα γόνατα. Ήταν Λατινοαμερικανός, μάλλον Μεξικανός και φορούσε μονάχα ένα τζιν παντελόνι… Ήταν μέλος των Λος Τεχικάνος, μιας μεξικανικής συμμορίας η οποία έλεγχε εδώ και είκοσι χρόνια το εμπόριο ναρκωτικών στην Ατλάντα. Ο δεύτερος άντρας ήταν Ασιάτης… Στεκόταν μπροστά από τον Τεχικάνο, έχοντας κολλήσει ένα πιστόλι στο κεφάλι του άντρα». Η μητέρα της είναι άφαντη και το σπίτι αναστατωμένο, σαν κάποιος να έψαχνε κάτι.
     Όταν το περιστατικό τελειώνει αφήνοντας πίσω τρεις νεκρούς, η Φέιθ προσπαθεί να καταλάβει τι συνέβη. Με τη βοήθεια του συνεργάτη της Γουίλ Τρέντ και τη συνεργασία της δόκτορος Σάρα Λίντον, ψάχνει να βρει τη μητέρα της, παράλληλα με την έρευνα της αστυνομίας, πριν είναι αργά. Όμως οι δυσκολίες και τα εμπόδια είναι πολλά και το κυριότερο είναι πως η Φέιθ, δεν έχει πλήρη ελευθερία κινήσεων, αφού μέχρι να αποσαφηνιστεί το περιστατικό στο σπίτι της μητέρας της, θεωρείται ύποπτη!
     Το μυθιστόρημα «Πτώση», είναι μια καλογραμμένη συναρπαστική περιπέτεια. Μια μάχη ενάντια στο χρόνο-στοιχείο πολύ σημαντικό σε υποθέσεις απαγωγής, αλλά και ενάντια στις «σκιές» που υπάρχουν στο παρελθόν, την πορεία και την καριέρα της Έβελιν Μίτσελ, στον ευαίσθητο και ευεπίφορο στη διαφθορά, τομέα της Δίωξης Ναρκωτικών. Όπου τα ποσά που διακυβεύονται, αλλά και οι πειρασμοί είναι πολλοί και μεγάλοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου